Klaus Iohannis recunoaște că România se află în criză economică: 'Avem și o veste bună'

Autor: Mihai Cistelican
Publicat: 13-11-2020 12:24
Actualizat: 13-11-2020 12:25

Președintele României, Klaus Iohannis, susține că țara noastră se află în aceste momente în criză economică. Iohannis dă totuși asigurări că economia își revine încet. Potrivit acestuia, în trimestrul trei, a fost observată o creștere economică de 5%.

Citește și: Măști neconforme în România: țara noastră a emis o alertă; cum să le recunoști

„Chiar dacă suntem într-o criză economică avem și o veste bună: comparația cu trimestrul doi ne arată că economia își revine, o creștere cu 5%, ceea ce ne spune că măsurile au fost juste. O să evităm în acest sens o recesiune. Pentru a intra într-o fază de redresare e nevoie de bani, pe care îi vom primi din fonduri europene.

Azi am avut o discuție cu premierul despre planul de reziliență. Vom avea peste 30 de miliarde de euro. Suntem cu proiectul aproape de finalizare. Este o măsură largă, care se referă la măsuri de infrastructură și multe sectoare care trebuie redresate. Vom prezenta planul public săptămâna viitoare. Deja începem să finanțăm măsurile. Este o veste foarte bună. Sunt convins că vom reuși să aducem economia pe drumul pe care îl vrem”, a spus Klaus Iohannis.