RĂSTURNARE DE SITUAȚIE în SUA: 'La Casa Albă continuăm să lucrăm considerând că Trump va avea un al doilea mandat', spune un consilier economic

Autor: Cristi Șelaru, Redactor
Publicat: 13-11-2020 18:58

Casa Albă se pregăteşte pentru un al doilea mandat al lui Donald Trump, a afirmat vineri un consilier economic al miliardarului republican care refuză să-şi recunoască înfrângerea în alegerile prezidenţiale de la 3 noiembrie, relatează AFP.

"La Casa Albă continuăm să lucrăm considerând că Trump va avea un al doilea mandat", a declarat Peter Navarro, unul dintre consilierii economici ai preşedintelui la final de mandat, pentru Fox Business.

Citește și: Situație dificilă pentru fostul deputat PSD Cristian Rizea: Igor Dodon i-a respins cerere de azil politic

"Cred că este cu adevărat important (...) să se înţeleagă că vrem buletine de vot verificabile, un scrutin care să poată fi certificat şi o anchetă asupra numărului crescând de alegaţii de fraudă ale unor martori care au semnat declaraţii scrise sub jurământ", a adăugat el, scrie agerpres.ro.

Donald Trump nu şi-a recunoscut încă înfrângerea la aproape o săptămână după ce media americane, în baza proiecţiilor bazate pe numărarea voturilor în majoritatea statelor, au anunţat victoria democratului Joe Biden.

Citește și: Cercetătorii au descoperit o nouă genă „ascunsă” în SARS-CoV-2! Ce arată, mai exact, descoperirea

Preşedintele la final de mandat, care a apărut foarte puţin în public după alegeri, a lansat o veritabilă luptă de gherilă judiciară pentru a contesta rezultatele în mai multe state. Miliardarul şi susţinătorii săi repetă că au existat fraude, fără a aduce însă dovezi.

Agenţiile americane însărcinate cu securitatea alegerilor au afirmat joi că nu deţin "nicio probă" privind o fraudare a alegerilor prezidenţiale câştigate de democratul Joe Biden.

Citește și: Solicitare către MApN! Se cere degradarea generalului Gabriel Oprea și retragerea decorațiilor acordate .