Nelu Tătaru, informații de ultim moment despre medicul-erou transferat în Belgia

Autor: Alexandra Cruceru, Redactor
Publicat: 16-11-2020 11:51
Actualizat: 16-11-2020 12:24

Ministrul Sănătății Nelu Tătaru a anunțat luni că starea de sănătate a medicului Ioan Cătălin Denciu, care a încercat să salveze bolnavii de la Spitalul din Piatra Neamț, este stabilă.

„A ajuns ieri, în jurul orei 12.00. S-a efectuat o procedură de dializă. S-a efectuat reechilibrarea, tratamentul arsurilor. Este stabil în acest moment. Critice sunt cele trei zile pe care le avem în tratament. Trei zile, trei săptămâni, trei luni. Este o procedură și un protocol în arsuri. Așteptăm evaluări în fiecare zi. Seara la 18 avem niște informări pe care le face corpul medical de acolo”, spune Nelu Tătaru.

Ludovic Orban anunță creșterea capacității la ATI: avem soluții pentru fiecare regiune și pentru București

Medicul Cătălin Denciu, rănit grav în urma incendiului care a izbucnit la Secția ATI a Spitalului Județean din Neamț, a fost transferat duminică la un spital din Belgia. El a suferit numeroase arsuri după ce a intrat în secția cuprinsă de flăcări, încercând să-i salveze pe pacienții intubați.

Medicul va primi titlul de cetățean de onoare al orașului Piatra Neamț. Decizia va fi luată în ședința extraordinară a Consiliului Local programată luni.