Artiștii independenți din București ar putea fi sprijiniți financiar de Primăria Municipiului București

Autor: Mihai Cistelican
Publicat: 18-11-2020 17:24

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a precizat că în prima şedinţă de Consiliu General va fi supus votului un proiect care vizează acordarea unui ajutor financiar operatorilor culturali independenţi din zona artelor-spectacolului, relatează Agerpres.

"Sectorul cultural independent este un motor de dezvoltare şi a suferit foarte mult din cauza coronavirusului. În prima şedinţă de Consiliu vom acorda un ajutor financiar pentru operatorii culturali independenţi din zona artelor-spectacolului. O promisiune! Vom aloca banii pe care administraţia precedentă i-a promis pentru galeriile de artă", a precizat primarul, în cadrul unei conferinţe de presă.

Nicuşor Dan a menţionat că Primăria Capitalei a reuşit să menţină ritmul de până acum în ce priveşte plata stimulentelor financiare pentru adulţii şi copiii cu dizabilităţi, a stimulentelor pentru nou născuţi, pentru femeile însărcinate, pentru familiile mono-parentale şi a celor destinate prevenirii abandonului şcolar.

"Acestea sunt plăţile pe care, în ciuda situaţiei financiare extrem de dificile, continuăm să le facem lunar", a spus el.

Pe de altă parte, edilul a atras atenţia asupra faptului că anumite adăposturi destinate persoanelor fără domiciliu nu pot funcţiona la capacitate maximă şi a declarat că Primăria caută soluţii pentru această problemă.

"Avem o problemă cu persoanele fără adăpost, care e amplificată de faptul că, din cauza condiţiilor de coronavirus, anumite adăposturi nu pot să funcţioneze la capacitatea pe care o aveau înainte. Această problemă este în curs de rezolvare. Am aşteptat un răspuns de la Ministerul Sănătăţii, exista posibilitatea ca spitalul care funcţionează în zona Chitila să nu mai funcţioneze pentru coronavirus şi soluţia evidentă ar fi fost să folosim exact acea capacitate de care avem nevoie, dar nu s-a concretizat această variantă şi urmărim soluţii alternative", a spus Dan.

Citește și: Cazul de la Neamț se poate repeta și la Brăila! Președintele PNL, după ce mai multe spitale nu au autorizație la incendiu: 'Sper să ne ferească Dumnezeu'

În altă ordine de idei, primarul a subliniat că actuala administraţie "nu va acoperi ilegalităţile" celei precedente şi a anunţat că au fost oprite apărările Primăriei Capitalei în litigiile în care erau semnalate autorizaţii sau documentaţii de urbanism nelegale.

"La fel ca şi pe litigiile pe cereri de informaţii publice, am oprit apărările Primăriei Capitalei în litigiile în care se semnalau autorizaţii sau documentaţii de urbanism nelegale. Actuala administraţie în Primăria Capitalei nu va acoperi ilegalităţile pe care precedenta administraţie le-a făcut în toate domeniile, inclusiv în zona de construcţii şi urbanism", a precizat Nicuşor Dan.