Steve McClaren, fost selecţioner al Angliei, numit director tehnic al divizionarei secunde Derby County

Autor: Ioana Necula, Redactor
Publicat: 24-11-2020 23:21

Steve McClaren, fost selecţioner al naţionalei de fotbal a Angliei, a fost numit director tehnic al clubului Derby County, aflat pe ultimul loc în divizia secundă, Championship, transmite cotidianul The Guardian, potrivit Agerpres.

Mai cunoscut în România pentru că a fost antrenorul lui Middlesbrough în dubla cu Steaua din semifinalele Cupei UEFA, ediţia 2005-2006, McClaren a pregătit naţionala Anglia din august 2006 până în noiembrie 2007, el demisionând după ratarea calificării la EURO 2008.

Citește și: Ana Birchall răstoarnă povestea renunțării la pensia specială, prin demisie: ‘Rog share, să se știe adevărul!’

Tehnicianul, care are acum 59 de ani, a antrenat-o pe Derby între septembrie 2013 şi mai 2015, apoi a mai avut o experienţă de cinci luni pe banca acestei echipe, înainte de a fi concediat în martie 2017.

McClaren revine pe Pride Park în urma unui acord între actualul proprietar, Mel Morris, şi viitorul proprietar, Derventio Holdings, o societate controlată de către şeicul Khaled Bin Zayed al-Nehayan, membru al familiei regale din Abu Dhabi.

Derby a rămas fără antrenor după concedierea olandezului Phillip Cocu. Printre cei care asigură interimatul pe banca echipei este şi Wayne Rooney, fost jucător al lui McClaren la reprezentativa Angliei.