Un oficial al Qarabag FK a primit interdicție pe viață de la UEFA, după ce a postat un mesaj de ură faţă de armeni în plin conflict în Nagorno Karabah

Autor: Andreea Năstase
Publicat: 26-11-2020 17:34

Corpul de Control, Etică şi Disciplină al UEFA a decis o interdicţie pe viaţă din orice activitate legată de fotbal pentru un oficial al Qarabag FK.

Nurlan Ibrahimov, ofiţer de presă al clubului azer, a fost suspendat provizoriu din data de 3 noiembrie şi acum are interdicţie pe viaţă, potrivit news.ro.

Citește și: Fotografie de ultim moment! Marcel Vela, imagine cu leul apărut în videoclipul lui Dani Mocanu

UEFA a solicitat FIFA să extindă măsura interdicţie, astfel ca aceasta să fie valabilă în toată lumea.

De asemenea, clubul Qarabag a fost amendat cu 100.000 de euro

Acuzaţiile în cazul lui Ibrahimov şi al clubului azer erau: “incidente de natură nesportivă” şi “comportament rasist”.

Potrivit presei internaţionale, Nurlan Ibrahimov a postat un mesaj de ură faţă de armeni în plin conflict între cele două naţiuni în Nagorno Karabah.

La sfârşitul lunii octombrie, federaţia armeană a cerut excluderea clubului Qarabag din competiţiile europene, precizând că ofiţerul de presă al clubului a făcut un apel pentru “uciderea tuturor armenilor, tineri sau bătrâni, fără să se facă vreo diferenţă”. “El a justificat şi faptul că Turcia a comis genocidul armean în 1915 şi 1916. Ibrahimov a şters mesajul, dar sute de utilizatori au reuşit să îl vadă şi să îl salveze”, a notat forul din Armenia într-un comunicat.

Qarabag FK joacă în această seară cu Sivasspor, în grupele Ligii Europa. Partida se va disputa la Istanbul.