A murit un cunoscut atacant român, fost triplu campion cu Dinamo, Steaua și FC Argeș

Autor: Ionel Dancu
Publicat: 29-11-2020 18:35

Fostul atacant Viorel Turcu, care în cariera sa a jucat la FC Argeş, Steaua şi Dinamo, a decedat la vârsta de 60 de ani, a anunţat, duminică Federaţia Română de Fotbal pe site-ul său oficial.

Citește și: Olanda se opune ca România să intre în Schengen, dar cere o 'minizonă Schengen', pentru că tot mai mulți migranți o preferă

Născut pe 9 august 1960, Viorel Turcu şi-a început cariera în 1977 şi s-a retras în 1992, jucând la FC Argeş, Steaua, Dinamo, FC Olt Scorniceşti, UTA Arad, Nistrul Chişinău şi Szarvasi Vasas.

A debutat în Divizia A la 17 ani şi 10 luni, într-un meci din 1977-1978, cu FC Bihor, în deplasare.

A câştigat titlul cu FC Argeş, Dinamo şi Steaua şi Cupa României în două rânduri cu cele două echipe bucureştene. A adunat 7 selecţii la echipa naţională, reuşind să înscrie o dată, într-un meci cu Japonia.

“Federaţia Română de Fotbal transmite condoleanţe celor apropiaţi. Dumnezeu să îl odihnească în pace!”, se menţionează pe site-ul FRF.

Un mesaj de cobdoleanţe a postat şi FC Argeş, în social media: “Viorel Turcu (1960-2020) Odihnească-se în pace! Născut în comuna Slobozia din judeţul Argeş, a început fotbalul la FC Argeş. Debutul s-a petrecut la 17 ani şi 10 luni, într-un meci din penultima etapă a sezonului 1977-1978, cu FC Bihor, în deplasare. În cele 6 sezoane petrecute la FC Argeş, "Sultanul" a câştigat un titlu, a marcat 10 goluri în 86 de meciuri şi a oferit o mulţime de pase de gol. În 1982, atacantul lui FC Argeş a jucat în şapte meciuri pentru România - inclusiv, în amicalul cu Argentina lui Maradona de la Rosario - şi a înscris un gol într-o victorie cu Japonia. A mai jucat în carieră la echipe ca Dinamo, Steaua sau UTA. Un om care a iubit enorm ehipa din Trivale şi ne-a demonstrat-o până în ultima clipă. În ultimele sale comentarii de pe Facebook, ieri, acesta şi-a exprimat supărarea prin care trece vizavi de eliminarea ruşinoasă din Cupa României de ieri. Te vom iubi mereu, Sultane!”