COVID-19 - Se redeschid sălile de finess la Satu Mare

Autor: George Traicu
Publicat: 03-12-2020 17:54
Actualizat: 03-12-2020 17:56

Sălile de fitness din judeţul Satu Mare pot fi redeschise, la o zi de la ieşirea municipiului Satu Mare din carantină, a anunţat Instituţia Prefectului, joi printr-un comunicat de presă.

"Instituţia Prefectului a găzduit o întâlnire cu reprezentanţii sălilor de fitness din Satu Mare şi, în urma discuţiilor purtate, s-a concluzionat că aceste săli vor putea funcţiona zilnic, între orele 06,00-22,00, în conformitate cu Ordinul comun emis de ministrul Tineretului şi Sportului nr. 1219 din 22 septembrie 2020 şi ministrul Sănătăţii nr. 1634 din 23 septembrie 2020, în următoarele condiţii: triajul observaţional la intrarea în sală; plasarea de materiale dezinfectante pentru mâini; în cazul sălilor climatizate, efectuarea unei nebulizări o dată pe săptămână; dezinfectarea suprafeţelor şi spaţiilor comune cel puţin la 4 ore; numărul persoanelor care se antrenează la un moment dat va fi limitat astfel încât fiecărei persoane să îi revină cel puţin 10 mp din suprafaţa utilă a incintei sălii; accesul în sală se va face numai în baza unei programări prealabile", precizează sursa citată.

Citește și: Dezvăluire cu greutate! FBI, descindere la ‘Perla’ lui Sebastian Ghiță!

Totodată, programul sălilor va fi astfel structurat încât după fiecare 1,5 ore se vor asigura 30 de minute pentru eliberarea, aerisirea şi dezinfectarea sălii, aparatele sportive se vor igieniza după fiecare utilizator şi nu se vor utiliza în regim circuit.

Cu excepţia perioadei de desfăşurare a activităţii fizice intense, purtarea măştii e obligatorie pe toată durata prezenţei în sală; se va asigura intrarea eşalonată în vestiare cu evitarea aglomeraţiei şi menţinerea distanţării fizice.

Municipiul Satu Mare a ieşit din carantină în noaptea de miercuri spre joi, ca urmare a scăderii incidenţei cazurilor de îmbolnăvire cu COVID-19, după două săptămâni.