În timp ce Donald Trump pune presiune pe autoritățile statale, secretarul de stat al Georgiei, Brad Raffensperger, a declarat că nu au existat dovezi de fraudă

Autor: George Traicu
Publicat: 06-12-2020 21:56
Actualizat: 06-12-2020 21:57

Secretarul de stat al Georgiei Brad Raffensperger a declarat că nu au existat dovezi de fraudă sistemică la alegerile din Statele Unite, în timp ce preşedintele în exerciţiu Donald Trump continuă să facă presiuni asupra oficialilor pentru a răsturna eşecul său la diferenţă mică în acest stat, informează DPA potrivit Agerpres.

"Nu am găsit niciodată fraude sistemice, nu suficient pentru a schimba rezultatul alegerilor", a declarat duminică pentru ABC News acest oficial republican care l-a susţinut pe Trump.

Participând sâmbătă la primul său miting de când Joe Biden a câştigat alegerile din SUA luna trecută, Trump a spus în faţa unei mulţimi din Georgia că se consideră câştigătorul scrutinului şi a promis să lupte în continuare pentru acest rezultat.

Înainte de miting, Trump l-a presat pe guvernatorul republican al Georgiei, Brian Kemp, într-un apel telefonic, să ajute la răsturnarea eşecului său în acest stat, a informat presa americană.

Trump a pierdut acest stat istoric conservator cu mai puţin de 13.000 de voturi, marcând prima dată când Georgia a votat pentru un preşedinte democrat în aproape 30 de ani.

Preşedintele în exerciţiu a denunţat fraude în acest stat, dar o renumărare a voturilor a confirmat victoria lui Biden, iar rezultatele au fost certificate de Kemp şi Raffensberger.

Un înalt oficial din Georgia i-a cerut recent lui Trump să renunţe la retorica fraudelor electorale despre care a spus că inspiră violenţă.

Raffensberger, pe care Trump l-a numit "duşman al poporului", a declarat că el şi familia sa au primit ameninţări cu moartea şi funcţionari electorali au fost vizaţi.