CFR Călători a propus Ministerului Transporturilor să aprobe ieftinirea biletelor pe ruta Gara de Nord-Aeroportul Otopeni

Autor: Ioana Necula, Redactor
Publicat: 09-12-2020 16:38

CFR Călători a propus miercuri Ministerului Transporturilor să aprobe ieftinirea biletelor pe ruta Gara de Nord-Aeroportul Otopeni de la 8,5 la 5 lei. Primele trenuri pe noua rută vor circula din noaptea de sâmbătă spre duminică, potrivit Mediafax.

„CFR Călători a demarat astăzi, imediat după comunicarea traseelor pentru această rută de către CFR Infrastructură, propunerea de modificare a tarifului, la 5 lei. Până la aprobarea de către Ministerul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor a acestui tarif sau a altuia, prețul unui bilet pe ruta Gara de Nord București – AIHCB este 8,30 lei, conform Ordinului de Ministru valabil la acest moment, care reglementează tarifele de deservire generală din transportul feroviar public de călători”, se arată într-un comunicat al CFR Călători.

CITEȘTE ȘI: Vești proaste despre coronavirus: Pericolul din unele locuri e mai mare decât se credea

Compania a anunțat că va opera pe noua rută Gara de Nord București – Aeroportul Internațional Henri Coandă din Otopeni (AIHCB) 42 de trenuri Interregio. Garniturile vor circula pe această rută începând cu data de 13 decembrie 2020, odată cu intrarea în vigoare a noului plan de mers de tren 2020-2021.

Trenurile CFR Călători sunt formate din automotoare Desiro (Săgeata Albastră). Trenurile vor circula pe traseul București Nord – Mogoșoaia – Aeroport H. Coandă T1. Ruta are 19 km și va fi parcursă în circa 20 -25 de minute.

CFR Infrastructă a anunțat miercuri că 72 de trenuri vor circula între Gara de Nord și Aeroportul Otopeni, acestea fiind operate de CFR Călători, Regio Călători și Transferoviar Călători.