VIDEO O rachetă Space X, proiectată pentru a duce oameni pe Marte, a explodat la aterizare - Cum a reacționat Elon Musk

Autor: George Traicu
Publicat: 10-12-2020 14:36
Actualizat: 10-12-2020 14:37

Un prototip al unei navete spaţiale SpaceX s-a prăbuşit la revenirea la sol, în cadrul unui test realizat de companie miercuri, pe care Elon Musk, fondatorul său, îl consideră un câştig, notează news.ro.

Compania a transmis live lansarea din districtul Cameron (Texas) a navetei spaţiale Starship cu ajutorul unei rachete pentru un zbor test de mare altitudine.

SpaceX a realizat două zboruri la altitudine joasă ale Starship înainte de lansarea de miercuri.

La scurt timp după explozia prototipului, numit SN8, Musk a felicitat, într-un mesaj publicat pe Twitter, echipa SpaceX pentru că a colectat informaţiile necesare. A revenit cu mesajul: „Marte, sosim!”.

Violeta Alexandru, mesaj ciudat în miez de noapte: 'Nu funcțiile sunt importante. Nu este nicio rușine dacă ești simplu membru'

Pe site-ul SpaceX a fost prezentat testul şi a menţionat că a rezultat cu „o aterizare dificilă (şi palpitantă)”.

Starship, o rachetă ce atinge înălţimea de 120 de metri atunci când este completată cu prima treaptă a acestui lansator greu, a fost concepută pentru a transporta un echipaj de oameni şi o încărcătură de 100 de tone până pe Lună şi pe planeta Marte. Starship face parte din gama lansatoarelor de ultimă generaţie dezvoltate de SpaceX, 100% reutilizabile şi considerate nucleul central al ambiţiilor lui Elon Musk, care doreşte ca voiajele oamenilor în spaţiu să devină mai accesibile.