Vindecat de COVID-19, Rudy Giuliani spune că a primit un tratament 'miraculos'

Autor: Cristi Șelaru, Redactor
Publicat: 11-12-2020 05:59
Actualizat: 11-12-2020 07:56

Rudy Giuliani, avocatul personal al preşedintelui american în exerciţiu, Donald Trump, a declarat joi că a primit un tratament "miraculos" împotriva coronavirusului care i-a permis să părăsească spitalul după numai patru zile, relatează DPA.

"Tratamentul pe care mi l-au acordat asistentele şi medicii de la Spitalul MedStar din Georgetown a fost miraculos. M-am internat cu simptome grave. Şi am ieşit mai bine ca niciodată", a scris Giuliani pe Twitter, transmite agerpres.ro.

Citește și: Kamara intervine sarcastic în scandalul acuzației de rasism asupra lui Colțescu: Sunt component al trupei Alb Negru. Oare am voie să mai spun așa?

Anterior, Giuliani declarase la un interviu la radio că a primit o terapie cu anticorpi experimentală şi medicamentul Remdesivir, acelaşi tratament care i s-a oferit şi lui Trump în octombrie, când acesta s-a luptat la rândul său cu COVID-19.

În vârstă de 76 de ani, fostul primar al oraşului New York, care s-a ocupat de contestaţiile în justiţie ale preşedintelui pentru răsturnarea rezultatelor alegerilor din noiembrie, a spus că statutul său de "celebritate" a făcut să primească o îngrijire mai bună.

Citește și: Cozmin Gușă dă vina pe Traian Băsescu, pentru eșecul PMP de la alegeri! ‘Băse cel vinovat’

Anunţul că Giuliani a contractat coronavirusul a fost făcut duminică de Trump.

Giuliani este cel mai recent membru al cercului de apropiaţi al lui Trump care se laudă că a primit aceste tratament experimental anti-coronavirus, care este inaccesibil pentru marea majoritate a americanilor.

Citește și: Nicolae Ciucă, declarație în forță: ‘În următoare ședință de Guvern vom adopta o hotărâre de guvern în care prelungim starea de alertă’

Secretarul pentru locuinţe şi dezvoltare urbană, Ben Carson, şi fostul guvernator de New Jersey, Chris Christie, au primit acelaşi tip de îngrijire.

Între timp, SUA se confruntă cu numere record de cazuri de coronavirus, spitalizări şi decese, ceea ce pune presiune asupra sistemelor de sănătate în întreaga ţară. Trump şi aliaţii său au minimalizat deseori gravitatea pandemiei.

Citește și: Ludovic Orban: ‘Există majoritate parlamentară certă, și în Senat, și în Camera Deputaților, iar coaliția va deține ambele poziții’

SUA au înregistrat miercuri 3.000 de decese legate de coronavirus, cel mai ridicat bilanţ pentru 24 de ore de până acum.