Un bărbat a fost condamnat la 20 de ani de închisoare pentru incendierea unui imobil la Paris

Autor: Andreea Năstase
Publicat: 10-12-2020 20:23

Un bărbat a fost condamnat joi la 20 de ani de închisoare pentru declanşarea în 2015 a unui incendiu într-un imobil din Paris, care a provocat moartea a opt persoane, între care patru de origine senegaleză, relatează AFP.

Tribunalul din Paris nu a dat curs solicitării avocatului general care ceruse o pedeapsă de 25 de ani de închisoare, scrie agerpres.ro.

Citește și: Kamara intervine sarcastic în scandalul acuzației de rasism asupra lui Colțescu: Sunt component al trupei Alb Negru. Oare am voie să mai spun așa?

Pe 2 septembrie 2015, în jurul orei 04:20 dimineaţa, Thibaud Garagnon, în vârstă de 19 ani, locatar la etajul al doilea al unui imobil din nordul Parisului, s-a ridicat din pat cu "impulsul de a dori să distrugă ceva", potrivit declaraţiilor sale. El a dat foc unui cărucior depozitat la primul etaj, lângă casa scărilor, înainte de a se întoarce la culcare.

Incendiul a devastat rapid clădirea, provocând moartea a opt persoane, între care doi copii. Thibaud Garagnon a ieşit din imobil alunecând pe un jgheab.

Patru membri ai unei familii de origine senegaleză, între care şi cei doi copii de 8 şi respectiv 14 ani, au murit în incendiu.

Curtea a cerut, de asemenea, urmărirea socio-judiciară timp de 12 ani după eliberarea sa din închisoare. În cazul încălcării acestei obligaţii, Garagnon va primi o nouă pedeapsă cu închisoarea de şapte ani.

Citește și: Cozmin Gușă dă vina pe Traian Băsescu, pentru eșecul PMP de la alegeri! ‘Băse cel vinovat’

"Instanţa a ţinut cont cu siguranţă de personalitatea specială a lui Garagnon, de vârsta sa fragedă la momentul comiterii faptelor şi de necesitatea reintegrării sale", a declarat Laurent Thieffry, unul dintre avocaţii acuzatului, acum în vârstă de 24 de ani.

Scufundat într-o lume a jucăriilor şi desenelor animate "My Little Pony" şi purtând încă scutece, el foloseşte, inclusiv în închisoare, suzete şi jucării moi.

Thibaud Garagnon a fost arestat la un an după comiterea faptelor, după ce un bărbat nevinovat fusese arestat şi închis în locul lui.