Algeria acuză Israelul după ce SUA au recunoscut suveranitatea Marocului asupra Saharei Occidentale

Autor: George Traicu
Publicat: 12-12-2020 14:30
Actualizat: 12-12-2020 17:45

Algeria a denunţat sâmbătă "manevre străine" ce vizează să o destabilizeze, menţionând Israelul, după recunoaşterea de către Washington a suveranităţii marocane asupra Saharei Occidentale în schimbul normalizării relaţiilor Marocului cu statul Israel, informează France Presse.

"Au loc manevre străine ce vizează destabilizarea Algeriei. Există acum o voinţă a +entităţii sioniste+ (Israel) de a se apropia de frontierele noastre", a acuzat prim-ministrul algerian, Abdelaziz Djerad.

"Observăm astăzi la graniţele noastre şi în spaţiul maghrebian şi african războaie şi instabilitate în jurul Algeriei", a avertizat Djerad într-o conferinţă de comemorare a 60 de ani de la manifestaţiile naţionaliste din timpul războiului de independenţă (1954-1962).

Aceasta este prima reacţie oficială la decizia surpriză anunţată joi de preşedintele american care îşi încheie mandatul, Donald Trump, de a recunoaşte suveranitatea marocană asupra teritoriului disputat în schimbul angajamentului Rabatului de a normaliza relaţiile cu Israelul, aliat privilegiat al Washingtonului