Boris Johnson va vizita India în ianuarie pentru a consolida legăturile comerciale

Autor: Bran Irina Alexandra
Publicat: 15-12-2020 11:14

Premierul britanic Boris Johnson se va deplasa în India în ianuarie, în prima sa vizită în această ţară de la preluarea funcţiei, în încercarea de a consolida legăturile comerciale şi investiţiile şi pentru coordonarea în combaterea schimbărilor climatice, a transmis marţi biroul său, potrivit Reuters, potrivit AGERPRES.

De la ieşirea din Uniunea Europeană în ianuarie, Johnson vrea să promoveze ceea ce el numeşte o 'Mare Britanie globală', sperând să întărească legăturile cu state mai îndepărtate şi să atragă noi investiţii în Regatul Unit, puternic lovit de pandemia de COVID-19.

"Sunt extrem de încântat că voi vizita India anul viitor, la începutul unui an palpitant pentru o Mare Britanie globală, şi sunt nerăbdător să facem acel mare salt înainte în relaţia noastră bilaterală pe care premierul (Narendra) Modi şi cu mine am promis să îl obţinem", a precizat Johnson într-un comunicat.

"Ca jucător-cheie în regiunea Indo-Pacific, India este un partener indispensabil pentru Marea Britanie, în contextul în care lucrăm pentru a impulsiona piaţa muncii şi creşterea economică, combatem ameninţările comune la adresa securităţii noastre şi ne protejăm planeta", a adăugat premierul britanic.

Johnson va participa la parada anuală de la New Delhi de Ziua Republicii din India.