Allianz Group preia filiala din România a Gothaer Finanzholding AG

Autor: Ioana Necula, Redactor
Publicat: 17-12-2020 15:18

Grupul UniCredit, prin echipa CEE Corporate Finance Advisory, a consiliat Gothaer Finanzholding AG, una dintre cele mai mari companii de asigurări din Germania, cu privire la vânzarea filialei sale din România, SC Gothaer Asigurări Reasigurări SA, către Allianz Group, potrivit unui comunicat al grupului, potrivit Agerpres.

Tranzacţia are loc în contextul strategiei Gothaer "Ambition25" de a se concentra pe piaţa sa principală, respectiv Germania, şi reprezintă al doilea mandat pe care compania îl acordă echipei UniCredit CEE Corporate Advisory în Europa Centrală şi de Est, după vânzarea Gothaer Polonia în 2019.

CITEȘTE ȘI: Ordinea, pe zile, în care apar simptomele COVID-19: La ce să fii atent

"Această tranzacţie reflectă o dată în plus valoarea adăugată pe care UniCredit o poate aduce în serviciile complexe de consultanţă pentru tranzacţiile M&A (Mergers & Acquisitions) transfrontaliere şi confirmă poziţia noastră puternică pe piaţa de fuziuni şi achiziţii din România. În acest caz specific, colaborarea strânsă cu clientul, Gothaer, precum şi cunoştinţele şi experienţa echipei noastre pe piaţa asigurărilor din Europa Centrală şi de Est s-au dovedit a servi cel mai bine acestei tranzacţii, atrăgând interesul celor mai mari companii de asigurări la nivel internaţional", a declarat Alexandra Popa, director coordonator al Departamentului de Investment Banking şi Corporate Finance în cadrul UniCredit Bank.

Finalizarea tranzacţiei este supusă aprobării Autorităţii de Supraveghere Financiară şi a Consiliului Concurenţei. Valoarea tranzacţiei este confidenţială.

UniCredit Bank este parte a UniCredit, bancă comercială paneuropeană. Grupul este prezent în România prin: UniCredit Bank, UniCredit Consumer Financing, UniCredit Leasing Corporation, UniCredit Insurance Broker, UniCredit Leasing Fleet Management şi UniCredit Services.