1.000 de vehicule, blocate pe o autostradă din Japonia din cauza ninsorilor abundente

Autor: Bran Irina Alexandra
Publicat: 18-12-2020 10:07

Circa 1.000 de vehicule erau vineri în continuare blocate pe o autostradă din Japonia din cauza căderilor masive de zăpadă înregistrate în prefectura Niigata, la nord de Tokyo, în ciuda eforturilor depuse de lucrătorii care şi-au petrecut noaptea încercând să îndepărteze zăpada, informează DPA, pottrivit AGERPRES.

Cel puţin trei persoane au fost transportate la spital după ce li s-a făcut rău, a anunţat postul de televiziune nipon NHK.

Deşi oficiali din partea East Nippon Expressway, compania care administrează autostrada Kan-Etsu, declaraseră vineri dimineaţă că mai sunt blocate doar 68 de vehicule, aceştia au aflat ulterior că circa 1.000 de maşini sunt în continuare prinse pe autostrada înzăpezită.

Citește și: Modelul Eva Herzigova, depistată pozitiv cu SARS-CoV-2: 'Sunt recunoscătoare că trupul meu luptă puternic'

Zeci de soldaţi au fost mobilizaţi joi seară în zonă pentru a oferi alimente, benzină, pături şi toalete portabile celor blocaţi în vehicule.

Prim-ministrul Yoshihide Suga a precizat joi că prioritatea guvernului este de a se ''asigura că sunt sănătoşi''.

Agenţia Meteorologică Japoneză a prognozat ninsori care vor continua să cadă pe parcursul zilei în nordul Japoniei şi în regiunile de coastă de la Marea Japoniei, avertizând asupra riscului producerii de avalanşe şi a altor perturbări ale traficului.

Un val de frig s-a abătut asupra Japoniei săptămâna aceasta, iar stratul de zăpadă măsoară 220 de centimetri în oraşul Minakami şi 180 de centimetri în oraşul Tsunan, potrivit măsurătorilor de luni, informează agenţia.