Furtuna Krovanh a lăsat în urmă 9 morți în Filipine

Autor: George Traicu
Publicat: 21-12-2020 10:00

Nouă persoane au murit în urma inundaţiilor şi alunecărilor de teren provocate de furtuna tropicală Krovanh în Filipine, au informat luni responsabili locali, potrivit DPA.

Şase dintre victime s-au înecat în urma inundaţiilor din provinciile sudice Agusan Del Sur şi Surigao Del Sur, au precizat aceştia.

Două persoane şi-au pierdut viaţa într-o alunecare de teren în provincia estică Leyte, în timp ce un alt deces a fost semnalat în subregiunea Davao, a informat Agenţia naţională responsabilă cu gestionarea dezastrelor.

Inundaţiile şi alunecările de teren au dus la strămutarea a 36.000 de rezidenţi şi au cauzat pagube infrastructurii în valoare de peste 110 milioane de pesos (2,3 milioane de dolari).

Krovanh a adus ploi abundente în provinciile sudice şi estice în weekend. Se aşteaptă ca furtuna să părăsească Filipinele marţi, a indicat biroul meteorologic.

Vânturile şi ploile puternice vor continua să se abată însă asupra provinciilor nordice şi vestice din cauza unui muson din nord-est, a precizat biroul.

Călătoriile pe mare sunt riscante în apele din vestul Filipinelor, în special pentru navele de dimensiuni mici, a avertizat acesta.