Avocații, solidari cu Robert Roșu! A început PROTESTUL: 'Ce-o să facă? O să ne aresteze pe toți?' FOTO/VIDEO

Autor: Radu Pop, Redactor
Publicat: 21-12-2020 12:05
Actualizat: 21-12-2020 17:50

Avocații din România se solidarizează în cazul colegului lor Robert Roșu, condamnat în dosarul Ferma Băneasa. Ei protestează în acest moment în mai multe județe din țară pentru că există pericolul ca de acum încolo oricare dintre ei să fie băgat în pușcărie pentru că își fac meseria de avocat.

Vezi și: Cercetătorii AU PUS DATELE cap la cap: TOT ce se știe până acum despre NOUA tulpină de coronavirus care face prăpăd în Marea Britanie

„Atunci când protocoalele SRI au fost introduse în justiție și judecători obligați să pronunțe....... cum vor ei..... au tăcut, am tăcut.

Am crezut că era ....... Kovesi /Coldea a apus.

Se vede că nu.

Dacă judecătorii tac, avocații nu mai tac.

Nu protestăm azi doar pentru că un coleg a fost condamnat pe nedrept, după ce la fond a fost achitat, protestăm pentru că dreptul vostru la apărare este in mare pericol, protestăm pentru că oricare dintre voi poate intra in pușcărie pentru că...... si-a făcut meseria.

Vor să ne închidă și nouă gura.

Ei bine nu ne-o inchid.

Ce-o să facă? O să ne aresteze pe toți? Așteptăm”, a spus avocata Rădescu, prezentă la protestul de la Palatul de Justiție București.

Citește și: Procurorii activiști îi contrează dur pe avocați în Cazul Ferma Băneasa: 'Solicităm Inspecției judiciare și CSM să apere magistrații'

Context

Potrivit DNA, avocatul Robert Roșu „s-a implicat activ în demersurile de încheiere contracte, transmitere notificări, conform celor convenite cu Truică Remus”. Avocatul Robert Roșu a fost achitat la Curtea de Apel Brașov și la ÎCCJ a primit 5 ani cu executare pentru 4 infracțiuni. De cealaltă parte, Uniunea Naţională a Barourilor din România (UNBR) este de părere că decizia este inacceptabilă: „represiunea de natură penală asupra avocatului pentru consultaţiile şi susţinerile făcute în calitate de reprezentant”. UNBR a anunțat că va sesiza Inspecţia Judiciară şi Consiliul Superior al Magistraturii pentru a verifica felul în care au fost administrate probele în acest dosar. „Discrepanţa radicală între cele două hotărâri judecătoreşti privindu-l pe avocatul Robert-Mihăiţă Roşu (n.r – cea a Curţii de Apel Braşov şi cea a ICCJ) arată slăbiciunile sistemului, cu consecinţe grave asupra credibilităţii justiţiei”, consideră UNBR.

Credit foto: Inquam Photos / Octav Ganea