Rusia începe emiterea paşapoartelor de vaccinare

Autor: Alexandra Cruceru, Redactor
Publicat: 30-12-2020 03:00
Actualizat: 30-12-2020 07:32

Rusia intenţionează să înceapă de luna viitoare emiterea paşapoartelor de vaccinare speciale pentru persoanele care s-au vaccinat împotriva COVID-19, a anunţat marţi ministrul rus al sănătăţii, Mihail Muraşko, potrivit agenţiei Interfax, citată de DPA.

Citește și: Guvernul Cîțu vrea să îngheţe venituri în 2021: indemnizația de hrană, sporuri, prime, salariile profesorilor, pensii de serviciu / LISTA COMPLETĂ

Aceste documente vor fi utile pentru angajare sau călătorii în străinătate. ''Avem în plan ca în ianuarie să poată fi obţinute paşapoartele de vaccinare prin website-ul serviciilor de stat'', a spus ministrul menţionat.

Rusia, ţară unde peste trei milioane din cei circa 145 de milioane de cetăţeni au fost infectaţi cu noul coronavirus, a început campania de vaccinare şi estimează că până la sfârşitul lunii decembrie vor fi deja livrate peste un milion de doze din vaccinul Sputnik V.

Acesta a fost autorizat luni să fie administrat şi persoanelor cu vârste de peste 60 de ani, în urma rezultatelor testelor clinice.