Manchester United a ajuns-o din urmă pe Liverpool în fruntea clasamentului Premier League

Autor: Ioana Necula, Redactor
Publicat: 02-01-2021 08:06

Manchester United - Aston Villa a fost cea de a doua partidă programată în Premier League în prima zi a noului an. Dracii roșii au învins cu 2-1 la capătul unui meci echilibrat, cel puțin la capitolul statistici, potrivit Mediafax.

Chiar dacă pe hârtie Man Utd pleca ușor favorită în confruntarea cu Aston Villa, meciul a fost unul de uzură, cele două echipe alternând posesia și concentrând jocul la mijlocul terenului.

Prima parte a trecut anost, singura acțiune notabilă fiind șutul plasat al lui John McGinn, respins în corner de David de Gea, cu un reflex spectaculos. În minutul 40, Martial a primit o pasă în adâncime și a trimis balonul cu capul din apropiere, pe lângă portar, pentru 1-0.

Un medic le dă replica celor care critică rapiditatea cu care a fost obținut vaccinul anti-Covid: 'Am trecut de la Sapiens la Homo deus'

Villa preia ostilitățile în primele minute după revenirea de la vestiare, bifează o ocazie mare, apărată superb de David de Gea, ca mai apoi să egaleze prin Traore cu un șut pe sub portarul gazdelor (1-1, min. 58).

United ripostează imediat și peste doar două minute primește o lovitură de pedeapsă, la un fault asupra lui Pogba. Gazdele au contestat, dar arbitrul video a confirmat decizia și Fernandes a transformat (2-1, min.61). Protestele au continuat și după meci, antrenorul oaspeților acuzând că Pogba ar fi mimat faultul.

Până la final ambele formații au trecut pe lângă modificarea scorului, dar United a rămas cu cele trei puncte cu care a făcut 33 în total și a egalat-o pe Liverpool în fruntea clasamentului. Totuși Man Utd este doar pe locul 2, la un singur gol distanță.