Vestea ZILEI pentru persoanele cu comorbidități, care vor să se vaccinteze anticoronavirus: ANUNȚUL lui Valeriu Gheorghiță

Autor: Loredana Codruț
Publicat: 04-01-2021 19:54

Coordonatorul Comitetului Naţional pentru Planificarea Vaccinării Covid-19 în România, Valeriu Gheorghiţă, a anunțat la postul tv Aleph News că următoarea tranșă a vaccinului va ajunge în România zilele acestea. El a mai spus că etapa a doua a vaccinării ar putea începe în ianuarie.

Coordonatorul Comitetului Naţional pentru Planificarea Vaccinării Covid-19 în România, Valeriu Gheorghiţă, a anunțat la postul tv Aleph News că următoarea tranșă a vaccinului va fi adusă în România peste câteva zile. Probabil, va fi folosit avionul ca mijloc de transport, a precizat Gheorghiță.

Citește și: BREAKING DNA începe anul în FORȚĂ: contract NOU pentru INTERCEPTĂRI

El a reconfirmat faptul că vaccinarea persoanelor vulnerabile, cu risc să dezvolte infecții severe, ar putea începe după jumătatea lunii ianuarie. Prioritate vor avea persoanele din instituțiile medico-sociale și din centrele de dializă, iar vaccinarea se va desfășura în paralel cu imunizarea cadrelor medicale din prima etapă.

Valeriu Gheorghiţă a mai spus că decizia privind etapa a doua va fi luată de responsabilii ministerelor implicate în campanie, în funcție de disponibilitatea vaccinului.

În etapa a doua vor fi vaccinate persoanele vulnerabile, inclusiv cele cu boli cronice, dar și membrii unor categorii esențiale precum profesorii și reprezentanții structurilor de ordine.