L'Equipe a stabilit echipa ideală a lui 2020: Fără Messi, dar cu un canadian, o premieră

Autor: Cristi Șelaru, Redactor
Publicat: 04-01-2021 21:49
Actualizat: 04-01-2021 23:15

Francezii de la L'Equipe au anunțat luni 11-le ideal al anului 2020. Campioana Europei, Bayern Munchen, domină cu 5 jucători selectați. Surprinde absența argentinianului Lionel Messi.

Cotinianul francez L'Equipe a anunțat luni viziunea sa asupra echipei ideale de fotbal a anului 2020, scrie mediafax.ro.

Citește și: Situație alarmantă la nivel mondial! Oamenii de știință au intrat în panică: Vaccinurile anti-COVID-19 ar putea să nu funcționeze împotriva noului coronavirus sud-african

Astfel, în opinia jurnaliștilor de la cotidianul francez, portarul care a meritat postul de titular în cea mai bună echipă a anului este Manuel Neuer, de la Bayern Munchen, câștigător al Champions League.

Linia defensivă are în componență pe spaniolul Sergio Ramos, căpitanul al celor de la Real Madrid, pe olandezul Virgil Van Dijk şi pe englezul Alexander Arnold-Trent, ambii de la FC Liverpool, campioana Angliei, și pe canadianul Alphonso Davis de la Bayern Munchen.

Citește și: Sorin Cîmpeanu vine cu noi detalii despre deschiderea școlilor: ‘Până la jumătatea lunii ianuarie nu cred că cineva responsabil poate promite o decizie’

Jurnaliștii francezi au mers pe o formulă de joc 4-2-2-2 cu doi mijlocași defensivi, doi ofensivi și 2 atacanți. Astfel, defensiva stelară a celor de la L'Equipe a fost betonată cu doi mijlocași defensivi: spaniolul Thiago Alcantara (Liverpool) și germanul Joshua Kimmich de la Bayern Munchen, fotbalist folosit deseori și ca fundaș dreapta.

În compartimetul ofensiv francezii i-au plasat ca mijlocași pe belgianul Kevin de Bruyne (Manchester City) și pe brazilianul Neymar (Paris Saint-Germain).

Citește și: Situație dificilă pentru fostul ministru PNL al Mediului, Costel Alexe: Procurorii DNA cer urmărirea acestuia pentru luare de mită

Vârfuri de lance în unsprezecele ideal sunt portughezul Cristiano Ronaldo (Juventus Torino) și polonezul Robert Lewandowski (Bayern Munchen).

De remarcat că Bayern Munchen, câștigătoarea Champions League în 2020, are 5 jucători în echipa ideală, în timp ce Liverpool are 3.

Citește și: Monica Pop a răbufnit la adresa lui Raed Arafat, a lui Nelu Tătaru și a lui Alexandru Rafila: Medic infecționist nu este niciunul din ei. Funcții avem toți, dar se vede că nu și aceleași drepturi!

Interesantă opțiunea francezilor de a nu-l introduce în top pe Messi.