Începe vânătoarea - FBI cere ajutorul publicului pentru identificarea insurgenților de la Capitoliu

Autor: George Traicu
Publicat: 07-01-2021 09:49

FBI cere americanilor să ajute la identificarea persoanelor care au instigat la violență atunci când au vandalizat Capitoliul din Washington, sediul Congresului SUA, relatează Wall Street Journal.

FBI a anunțat că acceptă informații și fotografii sau înregistrări video cu momentele violențelor din clădire și din zona înconjurătoare. Autoritățile încearcă astfel să stabilească cine a încălcat legile federale.

Insurgenții au intrat în Congres în timpul unei manifestații pro-Trump, întrerupând procedurile de validare a alegerii lui Joe Biden ca președinte al SUA. O femeie a fost împușcată mortal de polițiști în interiorul Capitolului și alte trei au murit în timpul protestului.

Și a doua obiecție la adresa validării lui Biden a fost respinsă - Vot covârșitor împotriva lui Donald Trump

„Dacă ați asistat la acțiuni violente ilegale, vă rugăm să trimiteți orice informații, fotografii sau videoclipuri care ar putea fi relevante la fbi.gov/USCapitol”, a anunțat FBI într-un comunicat.

„Scopul nostru este să menținem dreptul constituțional al publicului de a protesta, protejând însă pe toată lumea de violențe și alte activități infracționale”, se mai arată în comunicat.