OFICIAL Democrații îi cer lui Mike Pence DEMITEREA lui Donald Trump: 'Acest preşedinte nu ar trebui să mai rămână în funcţie o zi'

Autor: Cristi Șelaru, Redactor
Publicat: 07-01-2021 20:09

Liderul minorităţii democrate din Senat, Chuck Schumer, i-a cerut joi vicepreşedintelui Mike Pence să-l demită pe preşedintele Donald Trump după violenţele comise de susţinătorii acestuia miercuri la Capitoliu, sediul Congresului american, relatează AFP.

''Ceea ce s-a întâmplat ieri la Capitoliu a fost o insurecţie împotriva Statelor Unite, instigată de preşedinte'', a scris Chuck Schumer, cerând republicanului Mike Pence să invoce cel de-al 25-lea amendament din Constituţie care permite vicepreşedintelui şi unei majorităţi a cabinetului să-l declare pe preşedinte ''inapt'' pentru îndeplinirea atribuţiilor şi să-l îndepărteze de la putere.

Citește și: Lovitură pentru Realitatea PLUS, după atacul la CTP! ‘O zdreanță, o gioarsă’

"Dacă vicepreşedintele şi cabinetul refuză" să facă acest lucru, "Congresul ar trebui să se reunească pentru a demara o procedură de destituire a preşedintelui", a adăugat Chuck Schumer. "Acest preşedinte nu ar trebui să mai rămână în funcţie o zi", a insistat el.

Potrivit unor mass-media americane, miniştri ai administraţiei miliardarului republican au discutat despre posibilitatea invocării celui de-al 25-lea amendament din Constituţie încă de miercuri seara.

Citește și: Ciprian Ciucu sare la gâtul lui Nicușor Dan: ‘Aștept să facă odată o întâlnire cu primarii de sector, că tot întârzie’

Dacă multe voci democrate s-au ridicat pentru a cere demiterea din funcţie a preşedintelui în exerciţiu Donald Trump prin acest amendament sau printr-o procedură de destituire (''impeachment''), sunt puţini republicani care ar face acest lucru, conform agenţiei de presă citate.