Insurecția de la Capitoliu - Prima reacție a fostei Prime Doamne, Michelle Obama

Autor: George Traicu
Publicat: 08-01-2021 16:29

Fosta Primă Doamnă a SUA Michelle Obama a mărturisit pe Twitter că miercuri a fost iniţial "entuziasmată" de vestea că predicatorul baptist de culoare Raphael Warnock a câştigat cursa pentru un loc în Senatul SUA, pentru ca apoi să se simtă "descurajată mai puternic şi mai rapid decât oricând", după asaltul asupra Capitoliului al unor manifestanţi violenţi susţinători ai preşedintelui în exerciţiu Donald Trump, relatează vineri dpa potrivit Agerpres.

"Ziua (de miercuri) a reprezentat îndeplinirea dorinţelor unui preşedinte infantil şi nepatriot, care nu suportă realitatea propriilor eşecuri", a continuat Michelle Obama, referindu-se la mulţimea care a luat cu asalt Capitoliul ca fiind o "bandă" şi denunţând faptul că manifestanţii au arborat drapelul confederat - folosit în războiul de secesiune din SUA de statele confederate, susţinătoare ale sclaviei -, "au profanat centrul guvernului american", iar apoi majoritatea lor au părăsit liberi clădirea.

Citește și: Infectarea cu coronavirus după VACCINARE, absolut normală - Șefa Societății de Epidemiologie EXPLICĂ fenomenul

"Am rămas cu foarte multe întrebări - despre viitor, despre securitate, extremism, propagandă şi multe altele. Dar una dintre ele mă macină cel mai tare: dacă aceşti protestatari ar fi arătat ca oamenii care merg în fiecare duminică la biserica baptistă Ebenezer (biserica din Atlanta unde este pastor Warnock şi oficia Martin Luther King)? Ce ar fi fost diferit?" - a scris Michelle Obama.

"Iar cei care spun despre alţii că nu sunt patrioţi pentru că nu fac decât să îngenuncheze în proteste tăcute, care se întreabă de ce trebuie să ni se atragă atenţia că Vieţile negrilor contează (Black Lives Matter) au putut vedea ieri dureros de clar că anumitor americani li se permite, practic, să denigreze steagul şi simbolurile naţiunii noastre. Ce au de spus acum toţi aceşti oameni?", a mai punctat fosta Primă Doamnă a SUA.