Donald Trump a încercat să posteze de pe contul Președinției SUA și alte conturi după ce Twitter i-a blocat contul personal/ Reacția rețelei

Autor: Denisa Miron, Colaborator
Publicat: 09-01-2021 09:28

La scurt timp dupa ce Twitter i-a suspendat definitiv contul personal, Donald Trump a incercat sa posteze de pe contul presedintiei SUA, @POTUS. Cu toate acestea, mesajele au fost sterse aproape imediat. Ulterior, Trump a mai incercat sa posteze si pe contul echipei sale de campanie, @TeamTrump, dar mesajele i-au fost din nou sterse, iar contul suspendat.

In cele cateva tweet-uri pe care le-a scris si care au fost sterse in cateva minute, Trump isi arata indignarea fata de Twitter, la "stanga radicala" sau la Sectiunea 230, o lege care le permite companiilor media sa-si controla platformele online asa cum considera.

In urma incidentului, Twitter a anuntat ca limiteaza conturile @POTUS si @WhiteHouse, ambele fiind oficiale, controlate de Guvernul SUA. Totusi, nu are de gand sa le suspende, cu toate ca exista o posibilitate sa se intample asta in viitor, "daca ar fi cu adevarat nevoie pentru a diminua daunele", potrivit CBS News, citat in businessindifer.com.

Trump a incercat sa isi foloseasca si contul de campanie, @TeamTrump, dar profilul a fost suspendat.

Contul lui Trump pe Facebook a fost, de asemenea, suspendat, pentru o perioada de cel putin doua saptamani, pana cand Joe Biden va prelua oficial mandatul de presedinte al SUA.