Angela Merkel promite intensificarea campaniei de vaccinare împotriva COVID-19: 'Vom avea vaccinuri suficiente pentru toată lumea în Germania'

Autor: Andreea Năstase
Publicat: 09-01-2021 15:38

Cancelarul german Angela Merkel a promis sâmbătă creşterea ritmului campaniei naţionale de vaccinare împotriva COVOD-19, transmite dpa.

''A fost un start lent. Câteva sute de oameni au fost vaccinaţi zilnic la început şi numărul creşte în fiecare zi - ritmul va spori'', a spus Merkel în podcastul său săptămânal, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Veste bună pentru europeni! UE a încheiat un nou acord cu Pfizer-BioNTech în vederea achiziționării a 300 de milioane de doze

Potrivit celor mai recente date difuzate de Institutul Robert Koch, aproape 500.000 de persoane au primit cele două doze de vaccin, ceea ce înseamnă o medie de 40.000 de vaccinări realizate în fiecare zi în ţara cu 83 de milioane de locuitori.

''Vom avea vaccinuri suficiente pentru toată lumea în Germania'', a explicat şefa executivului german, adăugând că în câteva luni autorităţile vor ''fi capabile de a oferi posibilitatea vaccinării pentru oricine doreşte''.