Numită de unii o BANALĂ GRIPĂ, infecța cu COVID-19 lasă SECHELE GRAVE: un spital din România oferă recuperare

Autor: Loredana Codruț
Publicat: 13-01-2021 08:24

Spitalul de Recuperare din Cluj-Napoca desfășoară un program de tratament pentru persoanele care au rămas cu diferite probleme medicale în urma infecției cu Covid-19.

Potrivit unui comunicat al Consiliului Județean Cluj, în subordinea căruia funcționează spitalul, pacienții beneficiază de consult de specialitate, completat, după caz, de evaluări în alte specialități medicale, analize de laborator sau explorări imagistice și electrofiziologice.

Citește și: ÎPS Teodosie S-A SUCIT privind vaccinarea anticoronavirus: Sunt într-un studiu foarte bun și am gânduri pozitive

„Baza de tratament pentru fizioterapie a spitalului este dotată cu aparatură modernă, care răspunde necesităților de reabilitare a pacienților, pe parcursul programului ambulator de recuperare fiind folosite în asociere tratamente medicamentoase și mijloace de fiziokinetoterapie. Procedurile utilizează tehnici de kinetoterapie personalizată, masaj medical, proceduri de electroterapie, hidroterapie, termoterapie și aerosoli”, se arată în comunicat.

De asemenea, pacienții beneficiază de control multidisciplinar la medici specialiști care realizează evaluarea medicală și completează planul terapeutic în funcție de evoluție și dizabilități.

„Avantajul unității sanitare aflate în subordinea forului administrativ județean este faptul că majoritatea specialităților cu rol crucial în tratamentul sechelelor post infecția cu COVID-19 se regăsesc în cabinete medicale funcționale în ambulatorul instituției: cardiologie, interne, neurologie, balneologie, reumatologie, diabetologie, oftalmologie, ortopedie, chirurgie plastică și generală, psihiatrie, psihologie”, au mai transmis reprezentanții CJ Cluj.