Bilanţul în urma unor alunecări de teren din Indonezia a urcat la 21 de morți

Autor: George Traicu
Publicat: 13-01-2021 18:37

Bilanţul victimelor în urma unor alunecări de teren produse la sfârşitul săptămânii trecute în provincia indoneziană Java de Vest a crescut miercuri la 21 de morţi, în timp ce alte 19 persoane sunt în continuare date dispărute, a anunţat un oficial, citat de agenţia Xinhua.

În total, 25 de persoane au supravieţuit dezastrului natural care s-a produs în weekend în satul Cihanjuan din districtul Sumedang, a declarat pentru Xinhua Seni Wulandari, reprezentantă a Agenţiei provinciale pentru căutare şi salvare.

"Echipa de salvatori a găsit astăzi cinci cadavre, totalul ajungând astfel la 21", a declarat ea.

În pofida ploilor, utilajele grele utilizate în cadrul operaţiunii de căutare şi salvare au continuat să îndepărteze pământul care a îngropat zona afectată, a precizat Wulandari.

Un număr de 18 persoane au fost rănite, a declarat Budi Budiman, directorul Unităţii pentru intervenţii de urgenţă din cadrul Agenţiei pentru gestionarea dezastrelor din această ţară.

Inundaţiile şi alunecările de teren sunt frecvente în Indonezia în timpul sezonului ploios, care durează în fiecare an din octombrie până în martie.