Liderul republicanilor din Camera Reprezentanţilor: 'Ar fi o eroare punerea sub acuzate a lui Donald Trump. Nu există anchetă, nu există audieri'

Autor: Cristi Șelaru, Redactor
Publicat: 13-01-2021 22:13

O punere sub acuzare a lui Donald Trump cu o săptămână înainte de încheierea mandatului său ar fi "o eroare", a declarat miercuri liderul republicanilor din Camera Reprezentanţilor, Kevin McCarthy, informează AFP.

"Nu există anchetă, nu există audieri", a explicat el, în condiţiile în care camera inferioară a Congresului, unde democraţii deţin majoritatea, urmează să voteze asupra celui de-al doilea act de acuzare împotriva lui Trump, deschizând astfel calea pentru un proces de destituire a lui în Senat, scrie agerpres.ro.

Citește și: Din brațele lui Liviu Dragnea, azi e șefă sub Guvernul PNL-USR-PLUS-UDMR! ‘E o colegă extrem de muncitoare’

"Cu atât mai mult cu cât Senatul a confirmat că niciun proces nu va începe înainte de învestirea preşedintelui Biden", pe 20 ianuarie, a adăugat McCarthy.

Preşedintele în exerciţiu, Donald Trump, care denunţă fără dovezi fraudarea alegerilor, este acuzat că a încurajat asaltul susţinătorilor săi asupra Capitoliului, pe 6 ianuarie, un asalt ce a zguduit democraţia americană.

Citește și: Marian Godină se revoltă împotriva Guvernului Cîțu: ‘Cu siguranță, polițiștii ar fi cei care l-am merita mult mai mult’

Donald Trump are "o responsabilitate" în violenţele de la Capitoliu, a admis cu toate acestea Kevin McCarthy, pentru că "el ar fi trebuit să denunţe imediat acea mulţime când a văzut ce se întâmplă".

Liderul minorităţii republicane din Camera Reprezentanţilor a cerut înfiinţarea unei "comisii de anchetă" a Congresului şi votarea unei "moţiuni de cenzură", o condamnare mai mult simbolică.

Citește și: Florin Cîţu reacţionează la decizia CCR! Toți pensionarii sunt vizați

Democraţii vor prelua pe 20 ianuarie controlul în camera inferioară, însă vor avea nevoie de ralierea a numeroşi republicani pentru a asigura majoritatea necesară de două treimi pentru demiterea lui Donald Trump.