Circul se transformă în centru de vaccinare. Nicuşor Dan anunţă închiderea spitalului modular Pipera, din lipsă de pacienţi cu COVID-19/ VIDEO

Autor: Florin Pușcaș
Publicat: 14-01-2021 12:55

În trei spitale din București și parțial în Circul Metropolitan vor fi 30 de centre de vaccinare, a anunțat, joi, primarul Capitalei, Nicușor Dan. De asemenea, edilul a anunțat că a închis spitalul modular de la Pipera.

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, a declarat, într-o conferință de presă, că în faza a adoua a vaccinării, Primăria Capitalei participă cu trei spitale și se va schimba parțial destinația Circului Metropolitan pentru a deservi centrelor de vaccinare.

„Am avut cinci spitale care au participat la faza întâi, care s-a încheiat. Dintre acestea trei au rămas în faza a doua și, pentru că trebuie să predăm la un moment dat Arena Națională, pentru Campionatul European - nu am putut să continuăm acolo - în ședința de Consiliul care va avea loc luni o să schimbăm destinația parțială a Circului Metropolitan și acolo va fi din partea Primăriei Capitalei locație pentru vaccinare. În total cele trei spitale și circul Metropolitan vor avea 30 de centre de vaccinare”, a anunțat Nicușor Dan.

De asemenea, edilul a mai spus că spitalul modular de la Pipera va fi închis, pentru că numărul de bolnavi cu COVID-19 a scăzut.

„Vom închide spitalul modular de la Pipera, întrucât numărul de persoane care au nevoie de îngrijire pentru coronavirus a scăzut și nu se mai justifică cheltuielile pe care le facem acolo. În mod evident, în situația nefericită în care numărul de persoane va crește - sperăm să nu ajungem acolo - îl putem refuncționaliza”, a mai spus Dan.

Nicușor Dan a prelungit contractele de management ale directorilor de spitale din Capitală cu 3 luni, urmând să fie organizate concursuri în jurul datei de 15 iunie pentru toți managerii celor 19 județe spitale din București.