Comisia Europeană vrea un pașaport pentru cei vaccinați. Ursula von der Leyen: 'Salut inițiativa prim-ministrului grec'

Autor: Mihai Cistelican
Publicat: 15-01-2021 17:49
Actualizat: 15-01-2021 19:17

Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a salutat inițiativa guvernului elen, care permite persoanelor vaccinate să călătorească liber și a solicitat un certificat de vaccinare recunoscut reciproc în toate țările Uniunii Europene, informează Euractiv.com.

"Este o cerință medicală să aveți un certificat care să ateste că ați fost vaccinat", a spus Ursula von der Leyen într-un interviu.

„Prin urmare, salut inițiativa prim-ministrului grec privind un certificat de vaccinare recunoscut reciproc”, a spus ea.

Citește și: Tensiune la Guvern! Ministrul Culturii acuză că a făcut treaba Ministerului Economiei: 'Am blocat practic jumătate din personal'

Președintele Comisiei Europene reacționa la o scrisoare trimisă de prim-ministrul grec Kyriakos Mitsotakis la începutul acestei săptămâni, în care a cerut ușurarea regulilor de călătorie pentru persoanele vaccinate.

Deși nu dorea ca vaccinul să fie „obligatoriu sau o condiție prealabilă pentru călătorie”, Mitsotakis a cerut „persoanelor care au fost vaccinate să poată călători liber”.

Von der Leyen a spus că este în mare parte de acord cu ideea. "Orice se decide - dacă acordă prioritate sau acces la anumite bunuri - este o decizie politică și legală care ar trebui discutată la nivel european", a declarat ea jurnaliștilor în timpul vizitei la Lisabona.

Citește și: VIDEO - Moment CRUCIAL înainte de începerea școlilor - ziua în care se ia decizia finală! Klaus Iohannis: 'Vom face o reevaluare'

„Dar cred că este important. Și, așa cum am spus, trebuie să avem o cerință medicală care să dovedească faptul că oamenii au fost vaccinați ”, a spus președintele Comisiei.