Ghidul Michelin a recompensat creativitatea restaurantelor din Franţa

Autor: Ioana Necula, Redactor
Publicat: 18-01-2021 19:53

Ghidul Michelin, supranumit "Biblia gastronomiei franceze", a lansat luni o nouă ediţie în pofida închiderii pe scară largă a restaurantelor din Franţa şi a recompensat acele stabilimente care au dat dovadă de creativitate pe durata pandemiei de COVID-19, informează DPA, potrivit Agerpres.

AM, un restaurant neconvenţional din Marseille, condus de maestrul bucătar Alexandre Mazzia, a primit cea de-a treia stea Michelin, a dezvăluit luni Gwendal Poullennec, directorul acestui ghid celebru, într-un anunţ oficial făcut în timp ce se afla pe ultima platformă a Turnului Eiffel din Paris.

Alexandre Mazzia, care primise două stele Michelin pentru restaurantul AM în urmă cu doi ani, a apelat la creativitate în 2020 şi a organizat turnee stradale cu o rulotă de preparate culinare, în contextul în care restaurantele, barurile şi cafenelele din Franţa au rămas închise mai multe luni din cauza noului coronavirus.

Citește și: Directivă de ultimă oră a ministrului Lucian Bode! Și-a trimis Corpul de Control la verificări!

Poullennec a spus că sectorul gastronomiei franceze s-a aflat într-o situaţie dificilă din cauza unei crize fără precedent, dar a adăugat că "bucătarii francezi sunt încă în picioare".

Mauro Colagreco, chef-ul care coordonează restaurantul Mirazur de pe Coasta de Azur, cotat cu trei stele Michelin, a inaugurat un stand de preparate culinare într-o piaţă din Monaco. "Trebuie să ne adaptăm, să căutăm soluţii", a declarat el pentru cotidianul Le Figaro.

Numărul restaurantelor notate cu trei stele - cea mai înaltă distincţie acordată de Ghidul Michelin - a crescut cu 30 în acest an în Franţa şi în principatul Monaco. În total, în Franţa există în prezent 638 de restaurante care deţin una, două sau trei stele Michelin.

Barurile, restaurantele şi cafenelele din Franţa vor rămâne închise cel puţin până la jumătatea lunii februarie, iar multe dintre aceste stabilimente au optat pentru servicii de livrare şi au amenajat spaţii speciale de ridicare a comenzilor.