O italiancă în vârstă de 108 ani a fost vaccinată anti-Covid: Este cea mai vârstnică persoană imunizată

Autor: Ioana Necula, Redactor
Publicat: 18-01-2021 20:57

O italiancă în vârstă de 108 ani, testată pozitiv la coronavirus în luna mai, a devenit una din cele mai vârstnice persoane din lume vaccinate împotriva COVID-19, a anunţat luni căminul în care locuieşte, transmite AFP, potrivit Agerpres.

Fatima Negrini, care va împlini 109 ani pe 3 iunie, a primit vaccinul luni, alături de alţi rezidenţi ai centrului, a declarat pentru France Presse un purtător de cuvânt al căminului Anni Azzurri San Faustino din Milano.

Citește și: Directivă de ultimă oră a ministrului Lucian Bode! Și-a trimis Corpul de Control la verificări!

'Sosirea vaccinului pentru ea şi toţi rezidenţii şi personalul reprezintă un moment de mare bucurie şi un prim pas spre o revenire la un trai liniştit', a subliniat Matteo Tessarollo.

Când Fatima Negrini a învins virusul anul trecut, cotidianul Il Corriere della Sera a scris, citând-o: 'Dumnezeu a uitat de mine'.

Italia a început la 27 decembrie campania de vaccinare în masă. În primele trei săptămâni au fost vaccinaţi 1,15 milioane de italieni, dintr-o populaţie de 60 milioane de locuitori.

Luni, a fost vaccinat la Roma Sami Modiano, în vârstă de 90 de ani şi supravieţuitor al Holocaustului, a anunţat preşedintele regiunii şi lider al Partidului Democrat, Nicola Zingaretti.