PROGNOZĂ METEO Temperaturi de primăvară în miez de iarnă! Ce spun meteorologii

Autor: Alexandra Cruceru, Redactor
Publicat: 19-01-2021 21:13
Actualizat: 19-01-2021 23:27

Temperaturile medii ale aerului vor fi mai ridicate decât cele normale la în luna februarie, iar precipitațiile vor fi excedentare, în următoarele patru săptămâni.

Săptămâna 18 – 25 ianuarie
Valorile termice se vor situa peste cele specifice acestei perioade, în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în regiunile vestice. Regimul pluviometric va fi în general deficitar în regiunile extracarpatice, dar și local excedentar în extremitatea de nord-vest, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru acest interval.

Ana Birchall îl critică pe Stelian Ion după declaraţiile care au generat un val de pensionări în justiţie: 'O ciudată goană de PR politic. Să vină cu fapte'

Săptămâna 25 ianuarie – 1 februarie
Temperaturile medii ale aerului vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această săptămână, în toate regiunile, dar cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în extremitatea de sud a țării. Cantitățile de precipitații vor fi excedentare în regiunile vestice, nord-vestice și centrale, dar mai ales în zonele montane aferente, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă.

Săptămâna 1 – 8 februarie
Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, pe întreg teritoriul României, dar mai ales în extremitatea de sud a țării. Regimul pluviometric estimat pentru această perioadă va fi în general excedentar în jumătatea vestică a țării, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru acest interval.

Săptămâna 8- 15 februarie
Valorile termice se vor situa ușor peste cele specifice pentru această săptămână, în cea mai mare parte a țării. Cantitățile de precipitații se vor situa în general în jurul celor normale pentru acest interval, posibil ușor excedentare, local.