Echipele de intervenţie sapă manual cele trei cadavre nerecuperate după alunecarea de teren din sudul Norvegiei

Autor: Ioana Necula, Redactor
Publicat: 20-01-2021 17:45

Echipele de intervenţie sapă manual pentru a găsi cele trei cadavre nerecuperate până în prezent după alunecarea de teren de amploare produsă într-o localitate din sudul Norvegiei la sfârşitul lui decembrie, a declarat miercuri poliţia, potrivit DPA, potrivit Agerpres.

Participanţii la operaţiunea de căutare, folosind lopeţi şi alte echipamente, s-au concentrat pe o suprafaţă de 400 de metri pătraţi, unde câini special dresaţi au semnalat posibila existenţa a unor rămăşiţe umane.

Zece persoane şi-au pierdut viaţa în alunecarea de teren produsă pe 30 decembrie, produsă în mica localitate Ask, situată la nord de Oslo.

Trupurile a două femei şi al unei fete de 13 ani nu au fost încă recuperate.

Citește și: Ilie Năstase a răbufnit după ce s-a scris că e în pragul falimentului:  Numai proștii spun asta

Vremea friguroasă, terenul instabil şi cantitatea uriaşă de moloz au reprezentat o provocare pentru operaţiunea de căutare.

Într-o altă porţiune a zonei afectate de alunecarea de teren, vor trebui folosite excavatoare pentru a îndepărta molozul, inclusiv fragmente de maşini şi garaje, le-a declarat reporterilor Mari Stoltenberg, şefa operaţiunii forţelor de ordine.

Va fi necesar să se sape o alee pe care să poată fi aduse maşinăriile.

Între timp, miercuri au avut loc funeraliile a două dintre victime - o femeie de 54 de ani şi fiul acesteia, care se aflau în vizită pe perioada sărbătorilor în momentul producerii tragediei, a relatat agenţia de ştiri NTB.