VIDEO Un portar a intrat în Cartea Recordurilor cu golul marcat de la cea mai mare distanţă: a înscris de la 96,01 metri

Autor: Andreea Năstase
Publicat: 21-01-2021 19:36

- Tom King, portarul echipei Newport County, a intrat în Cartea Recordurilor cu golul marcat de la cea mai mare distanţă, el înscriind de la 96,01 metri într-un meci disputat marţi în divizia a patra a campionatului de fotbal al Angliei, transmite presa internaţională.

Guinness World Records a confirmat joi că Tom King a doborât recordul "pentru golul marcat de la cea mai mare distanţă într-un meci de fotbal, de la incredibila distanţă de 96,01 metri", potrivit agerpres.ro.

Citește și: Rareș Bogdan aruncă-n aer ultimul scenariu! ‘Nu se pune problema’

Fotbalistul de 25 de ani a reuşit această performanţă în meciul încheiat 1-1 împotriva lui Cheltenham. În minutul 12, King a repus mingea în joc de la marginea careului mic. Balonul dus de vânt a lovit pământul în faţa careului advers, apoi l-a lobat pe goalkeeperul echipei adverse, Joshua Griffith, sfârşind între buturi.

Precedentul record a fost stabilit de un alt portar, bosniacul Asmir Begovic, pe atunci la Stoke City, într-un meci cu Southampton din noiembrie 2013. Begovic a înscris în acea întâlnire de la distanţa de 91,9 metri.

Newport County, un club galez, joacă în campionatul Angliei.