Armin Laschet, reconfirmat lider al CDU, prinr-un vot prin corespondență al creștin-democraților

Autor: Ioana Necula, Redactor
Publicat: 22-01-2021 18:54

Creştin-democraţii germani l-au confirmat pe Armin Laschet, premierul centrist al landului Renania de Nord - Westfalia, drept noul lider al partidului, printr-un vot prin corespondenţă, a anunţat vineri CDU, transmit Reuters şi dpa, potrivit Agerpres.

Votul prin corespondenţă era cerut prin procedură pentru a confirma alegerea lui Laschet săptămâna trecută, cu un scor de 52,6%, la prima conferinţă a partidului desfăşurată în format digital, în condiţiile pandemiei.

Citește și: Valeriu Gheorghiță: Nu cred că anul viitor vom mai avea o altă campanie de vaccinare

Armin Laschet, aliat al cancelarului Angela Merkel şi prim-ministrul celui mai populat land german, a obţinut 83,35% din voturile prin corespondenţă exprimate de cei 1.001 de delegaţi, a comunicat CDU.

Angela Merkel, politicianul dominant al Europei şi învingătoare constantă în toate alegerile federale germane începând din 2005, a anunţat că nu va mai candida la scrutinul general din septembrie.

După demisia sa de la conducerea CDU în decembrie 2018, partidul a avut mari dificultăţi în a-i găsi succesorul potrivit.

O decizie privind candidatul comun al CDU-CSU la funcţia de cancelar este aşteptată în martie, ea putând reconfigura scena politică germană şi la nivel european.