Încă un preparator fizic în lotul CS Universitatea Craiova

Autor: Cătălin Lupășteanu
Publicat: 25-01-2021 15:13

Preparatorul fizic Ian Coll s-a alăturat, începând de luni, staff-ului tehnic al Universităţii Craiova, a anunţat gruparea olteană, potrivit news.ro.

Preparatorul fizic scoţian are o experienţă mare în acest domeniu, activând în trecut ca Head of Sport Science la Ludogorets Razgrad şi Celtic.

Ian s-a ocupat de pregătirea fizică a unor jucători precum Patrice Evra, Virgil van Dijk, Scott Brown, Scott Sinclair şi Victor Wanyama.

La 14 ianuarie, CS Universitatea Craiova anunţa angajarea altui preparator fizic, portughezul Rui Santos.

Rui Santos a lucrat în trecut la echipe precum Reading şi Rio Ave, pregătind jucători ca Fabio Coentrao, Carlos Vinicius, Nélson Oliveira şi John O'Shea.

Citește și: 'AFACERE' ILEGALĂ cu indemnizații pentru SPRIJIN Covid-19 DEMANTELATĂ de procurori - Persoane care falsificau acte pentru artiști, sub LUPA anchetatorilor

Finanţatorul CSU Craiova, Mihai Rotaru, se plângea la finalul anului 2020 că echipa nu este pregătită fizic.

"Nu sunt nemulţumit (n.r. - de preparatorul fizic), cred în el că este un profesionist sută la sută, dar în acest moment nu suntem o echipă care să putem să ne batem, să jucăm pe presing.

Dacă suntem oneşti, 60 de minute noi am fost puţin - e adevărat doar puţin - mai buni decât FCSB, până la golul al doilea. Trebuia să fie 6-0 pentru ei în repriza a doua, dar la pauză un scor corect era 3-1 pentru noi.

Pentru noi a fost ruşinos. Toată echipa evoluează la un nivel de 60 la sută, asta este evaluarea noastră în acest moment. Credem că după această pauză, dacă o gestionăm foarte bine, putem creşte", a spus el, luna trecută.