Boris Johnson anunță că au apărut noi mutații ale SARS-CoV-2: Regatul Unit înăsprește controalele de la frontiere

Autor: Cristi Șelaru, Redactor
Publicat: 25-01-2021 17:53

Boris Johnson se gândeşte să înăsprească verificările la frontiera Regatului Unit, din cauza apariţiei unor noi variante ale noului coronavirus SARS-CoV-2 susceptibile să reziste vaccinurilor, relatează Reuters.

”Trebuie să înţelegem că există un risc, cel puţin teoretic, ca o nouă variantă rezistentă la vaccinuri să apară pe teritoriul nostru. Trebuie să fim în măsură să o ţinem sub control”, a declarat premierul britanic presei, luni, în cadrul unei vizite la un centru de vaccinare.

Citește și: Florin Cîțu: ‘Președintele României nu mai are salariul cel mai mare și trebuie să reanalizăm această lege a salarizării’

”Vrem să ne asigurăm că ne protejăm populaţia, că protejăm această ţară de noi infecţii venite din strănătate”, subliniază el.

”Trebuie să găsim o soluţie”, apreciază Johnson, scrie news.ro.

Citește și: Medicul Radu Țincu atrage atenția: ‘Donarea după vaccinare poate să altereze răspunsul imunitar’

Regatul Unit a descoperit în decembrie, în sudul Angliei, o nouă variantă a noului coronavirus mai contagioasă decât virusul iniţial, însă primele studii arată că vaccinul împotriva covid-19 dezvoltat de Pfizer şi BioNTech este eficient împotriva acestei mutaţii.

În schimb se discută despre problema eficienţei vaccinurilor în cazul altor variante descoperite recent - în Africa de Sud şi Brazilia.

Citește și: Ultim moment! DNA a hotărât: Călin Popescu Tăriceanu, inculpat în dosarul în care este acuzat de luare de mită

Boris Johnson anunţă că analizează posibilitatea unei relaxări - către jumătatea lui februarie - a izolării impuse în Regatul Unit la începutul lui ianuarie în lupta împotriva covid-19.

El estimează că Regatul ar urma să-şi atingă - până la 15 februarie - obiectivele în vaccinarea persoanelor celor mai vulnerabile.

Citește și: Marcel Ciolacu pune tunurile pe Guvernul Cîțu: ‘Este inuman și umilitor să majorezi salariul minim cu 25 de bani pe oră într-o țară unde 50% dintre salarii sunt între 1.300 i 1.600 de lei lunar’

Regatul Unit - care înregistrează aproape 100.000 de morţi din cauza covid-19 potrivit unor date oficiale - este a cincea cea mai îndoliată ţară din lume.