Un taiwanez a primit o amendă de 35.000 dolari după ce a sfidat carantina de 7 ori în trei zile

Autor: Andreea Năstase
Publicat: 27-01-2021 12:04

Un taiwanez care a sfidat carantina de 7 ori în trei zile a primit o amendă de 35.000 dolari. Este cea mai mare dată în Taiwan până acum. În decembrie anul trecut, un muncitor din Filipine aflat în carantină în Taiwan a fost amendat pentru că a ieșit 8 secunde din cameră.

Conform CNN, bărbatul locuiește în Taichung, în centrul Taiwanului, și era în carantină după ce a revenit dintr-o călătorie de afaceri în China, potrivit mediafax.ro.

Vezi și: Virusolog german: 'Sunt neliniştit de ce ar putea urma în primăvară şi vară'

Potrivit TTV News, bărbatul și-a părăsit locuința de șapte ori în doar trei zile pentru a merge la cumpărături, pentru a-și repara mașina și multe altele. A fost descoperit după ce, se pare, s-a certat cu un vecin și acesta l-a reclamat.

Autoritățile din Taichung au confirmat că bărbatul s-a întors din China pe 21 ianuarie și trebuia să stea în carantină 14 zile.

Primarul din Taichung, Lu Shiow-yen, a spus că infracțiunea este gravă și bărbatul „trebuie să primească o pedeapsă severă”.

În plus față de amenda de 35.000 de dolari - cea mai mare dată în Taiwan - bărbatul va trebui să plătească 107 dolari pe zi pentru costul carantinei.

Taiwan este una din zonele cu cel mai mare succes în lume în ce privește stăpânirea coronavirusului. Și-a închis frontiera din timp, a implementat teste în masă și urmărirea contactelor și a aplicat strict carantinele.

În decembrie 2020, un muncitor migrant din Filipine a fost amendat cu 3.500 de dolari pentru încălcarea carantinei, timp de opt secunde. Bărbatul, care se afla în carantină într-un hotel, a ieșit scurt pe hol și a fost prins.

Insula de 23 de milioane de oameni a înregistrat doar 889 de cazuri de coronavirus și șapte decese, potrivit datelor de la Universitatea Johns Hopkins.