Alianța pentru Unirea Românilor - Intalnire cu Șeful misiunii diplomatice a Venezuelei în România

Autor: Corespondent Diaspora
Publicat: 28-01-2021 11:05

Șeful misiunii diplomatice a Venezuelei în România, Alfredo Alfonso Torrealba, a făcut schimb de experiența în probleme interparlamentare cu actualul senator român Adrián Costea membru al partidului AUR. În timpul conversației, Adrían Costea, cel mai tânăr senator ales a menționat că rezultatul AUR de la ultimele alegeri parlamentare românești din 2020 a fost o surpriza. Costea, a fost interesat să cunoască instalarea noii Adunări Naționale din Venezuela și viitoarele inițiative interparlamentare. La rândul său, ambasadorul Torrealba a subliniat că pe 5 ianuarie a fost instalată noua Adunare Națională a Republicii Bolivariene Venezuela, aleasă la 6 decembrie 2020 în conformitate cu prevederile Constituției Naționale pentru a legifera în perioada 2021-2026.
El a subliniat că, atunci când a fost instalat noul Parlament, Venezuela a reluat calea responsabilității comune și a cooperării puterilor publice, în căutarea bunăstării populației. „Fiecare dintre ramurile Puterii Publice are propriile sale funcții, dar organele care sunt responsabile de exercitarea acesteia vor colabora reciproc la realizarea scopurilor statului”, așa cum este cerut de Carta Magna.
Diplomatul venezuelean a menționat, de asemenea, că activitățile interparlamentare ale noii Adunări Naționale, încetul cu încetul, se vor dezvolta de-a lungul perioadei care tocmai începe cu alte parlamente din lume, precum și cu deputați și senatori din diferite state. Acest lucru va permite crearea inițiativelor de promovare a contactelor între parlamentarii venezueleni și români în viitor.
În cele din urmă, ambele părți au profitat de ocazie pentru a face schimb de perspective asupra diferitelor probleme actuale europene și mondiale, inclusiv relațiile Republicii Bolivariene cu România. Sursa: Quedate a Ver