Bărbat FUGIT de poliție, ÎMPUȘCAT de Rutiera din Timiș, după o urmărire ca în filme: Parchetul face cercetări

Autor: Loredana Codruț
Publicat: 02-02-2021 12:37
Actualizat: 02-02-2021 14:10

Un bărbat a fost împușcat de   Poliția Rutieră din Timișoara. Acesta se afla în mașină cu un condamnat care a refuzat să oprească la semnalele oamenilor legii, așa că aceștia au pornit în urmărirea lui și au tras mai multe focuri de armă. Pasagerul a fost împușcat de oamenii legii,  iar Parchetul face acum anchetă la IPJ Timiș.

Citește și: ULTIMĂ ORĂ Incident la metrou: echipajele medicale au intervenit de urgență

 

"Ieri, în jurul orei 18.20 un echipaj din cadrul Biroului Rutier aflând-se în exercitarea atribuțiilor de serviciu, au efectuat semnalul regulamentar de oprire având în funcțiune semnalele acustice și luminoase, a unui autoturism pe strada Iuliu Maniu din municipiul Timișoara.

Șoferul nu s-ar fi conformat semnalelor polițiștilor, aceștia pornind în urmărirea autoturismului. În timpul urmăririi polițiștii ar fi executat mai multe focuri de armă, atât de avertisment cât și asupra autoturismului, somându-l pe acesta în repetate rânduri să oprească.

Între localitățile Săcălaz și Berecsău autoturismul a fost abandonat pe un teren viran, șoferul și pasagerul ce se aflau în interior reușind să fugă.

Ulterior, în urma uzului de armă pasagerul din autoturism a fost rănit, prezentându-se la spital în vederea acordării de ingrijiri medicale.

Totodată, din verificările efectuate în baza de date s-a constatat faptul că șoferul autoturismului, un tânăr în vârstă de 23 de ani, avea emis pe numele său un mandat de executare a pedepsei închisorii pentru infracțiuni săvârșite la regimul circulației și furt.

Polițiștii în continuare efectuează verificări în vederea depistării și tragerii la răspundere a acestuia.

În urma evenimentului a fost sesizat Parchetul de pe langa Judecătoria Timișoara care efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de “vătămare corporală din culpă”, anunță IPJ Timiș.