Britanicul George Russell, pilotul echipei Williams, a obţinut a obţinut a cincea sa victorie consecutivă în campionatul virtual de Formula 1

Autor: Ioana Necula, Redactor
Publicat: 08-02-2021 11:05

Britanicul George Russell, pilotul echipei Williams, a obţinut a obţinut a cincea sa victorie consecutivă în campionatul virtual de Formula 1, impunându-se duminică în Marele Premiu al Marii Britanii, cursă care a marcat şi participarea în premieră a unei femei gamer la această competiţie, informează Reuters, potrivit Agerpres.

Russell, care a lipsit de la etapa precedentă, desfăşurată la sfârşitul săptămânii trecute, s-a impus în faţa thailandezului Alexander Albon şi a britanicului Callum Ilott, actualii piloţi de rezervă ai echipelor Red Bull, respectiv Ferrari.

Anul trecut, George Russell a câştigat competiţia F1 Esports Series, transmisă live pe platformele digitale ale Formulei 1 şi ale partenerilor acesteia, după ce reuşit să obţină patru victorii consecutive.

Citește și: VIDEO | Clotilde Armand a descoperit că e greu să fii primar: 'Trebuie nu ştiu câte voturi pentru a face o mică investiţie'

La Grand Prix-ul de duminică a participat şi franţuzoaica Alethea Boucq, care are propriul canal de curse virtuale pe YouTube. Aceasta a concura pentru echipa Alpine (Renault), clasându-se pe locul 15.

În urma cu o săptămână, brazilianul Enzo Fittipaldi, nepotul dublului campion mondial de Formula 1 Emerson Fittipaldi, a câştigat primul Mare Premiu virtual al anului, desfăşurat pe versiunea video a circuitului austriac Red Bull Ring.

Cea de-a treia etapă din Formula One Esports Series va avea loc în data 14 februarie, pe circuitul virtual de la Interlagos (Brazilia)

Adevăratul Campionat Mondial de Formula 1 va debuta pe 28 martie, în Brahrain.