Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii din Cluj-Napoca a fost dotat cu aparatură medicală în valoare de 388.000 de lei

Autor: Ioana Necula, Redactor
Publicat: 12-02-2021 12:21

Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii din Cluj-Napoca a fost dotat cu mai multe aparate medicale de ultimă generaţie, printr-o investiţie de 388.000 de lei a Consiliului Judeţean (CJ) Cluj, potrivit Agerpres.

"Noi dotări medicale de ultimă generaţie achiziţionate de Consiliul Judeţean pentru Spitalul de Copii. Consiliul Judeţean Cluj a achiziţionat pentru Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii nu mai puţin de 12 noi aparaturi şi echipamente medicale de înaltă tehnologie. (...) Valoarea dotărilor puse deja în funcţiune este de peste 388.000 de lei. Banii special alocaţi în acest scop din bugetul forului administrativ judeţean au fost utilizaţi pentru a cumpăra un polisomnograf, două spirometre, un ureteroscop şi un aparat aeromicrofloră", se arată într-un comunicat trimis, vineri, de CJ Cluj.

Mai multe drumuri sunt blocate din cauza zăpezii viscolite. Vezi unde sunt probleme

De asemenea, potrivit sursei citate, CJ Cluj a dotat Spitalul de Copii, unitate sanitară subordonată forului administrativ judeţean, cu două telescoape optice ORL, două truse cu instrumentar pentru chirurgie laparoscopică, un holter EEG, un aparat de sigilat şi un aparat de aer condiţionat destinat Laboratorului de Radiologie şi Imagistică Medicală.

"Aparaturile specifice de investigaţie, de ultimă generaţie, sunt extrem de importante atât pentru micii pacienţi cât, mai ales, pentru cadrele medicale ce vor putea, cu mai multă uşurinţă, să identifice eventualele afecţiuni şi să prescrie tratamentul optim", declară preşedintele CJ Cluj, Alin Tişe.