Valeriu Gheorghiţă anunță, în sfârșit, o decizie SALVATOARE, care trebuia deja aplicată: 'Profesorii ar putea fi vaccinaţi prioritar, prin echipe mobile'

Autor: Cristi Șelaru, Redactor
Publicat: 12-02-2021 16:27
Actualizat: 12-02-2021 16:29

Profesorii ar putea fi vaccinaţi cu prioritate, prin echipe mobile, anunță coordonatorul campaniei de vaccinare, medicul Valeriu Gheorghiţă. Vaccinarea profesorilor ar putea avea loc în sălile de sport.

Valeriu Gheorghiţă a declarat, vineri, la Antena 3, că au existat mai multe discuții despre vaccinarea cu prioritate a profesorilor, însă din cauza limitării numărului de doze pe care le-a primit România nu s-a putut pune în practică.

Citește și: Rareș Bogdan: ‘Și-a bătut joc de bieții oameni! Am cerut autorităților islandeze să ia urgent măsuri’

„Am primit mai puţin cu 93.000 de doze în săptămâna 18-24 ianuarie (...), scenariul nu a mai putut fi pus în aplicare, având în vedere şi reprogramările”, a spus Valeriu Gheorghiţă.

În acest moment, autoritățile analizează posibilitatea vaccinării personalului din învățământ cu prioritate prin echipe mobile.

Citește și: Mihai Tudose, ironic la adresa lui Florin Cîțu: ‘A și deschis șampania, doar-doar pocnitura va abate atenția de la tăierile de care s-a apucat cu râvnă sadică’

Se urmărește, în primul rând, vaccinarea cadrelor didactice care sunt „la interfața directă cu elevii”, a personalului din creșe și grădinițe.

De asemenea, autoritățile analizează locația cea mai potrivită: ar putea fi chiar în sălile de sport sau în inspectoratele școlare.

Citește și: Sorin Cîmpeanu: ‘18% din școlile din România au cabinet medical. Unde nu e cabinet medical și personal medical, nu au de ce să ajungă teste antigen în școli’

Întrebat când se va întâmpla acest lucru, coordonatorul campaniei de vaccinare a răspuns că sunt șanse din 1 martie.