Reacția Patriarhiei Române la recomandările de botez către noii preoți: Nu este o schimbare a ritualului, ci adecvarea înteleaptă la anumite situații

Autor: Cristi Șelaru, Redactor
Publicat: 12-02-2021 17:58
Actualizat: 12-02-2021 19:22

Botezul ortodox se (va) face prin intreita afundare, cu exceptiile dictate de starea de necesitate in care se poate regasi un prunc, a transmis vineri Patriarhia Română, potrivit Antena 3, după ce preoții nou hirotonisiți sunt sfătuiți de Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului să nu mai oficieze singuri botezul unor bebeluși ca urmare a tragediei de la Suceava în care un copil a murit după botez.

Citește și: Contre dure în Coaliție. Liderii USR-PLUS amenință cu ieșirea de la guvernare. Liberalii nu îi opresc prea tare

„Masurile comunicate de Arhiepiscopia Argesului in legatura cu oficierea tainei botezului sunt unele care exprima fireasca si necesara prudenta, adecvare la anumite situatii exceptionale si atentia sporita pe care Biserica o acorda si o va acorda oficierii practice a Botezului copiilor.

Nu este vorba despre o schimbare a ritualului, ci de adecvarea inteleapta a acestuia la anumite situatii.

Botezul ortodox se (va) face prin intreita afundare, cu exceptiile dictate de starea de necesitate in care se poate regasi un prunc.

Este esentiala adancirea coresponsabilitatii intre parinti - medic - pediatru - preot cu privire la deciderea asupra momentului optim pentru oficierea Botezului, pe care, in mod ideal, copilul trebuie sa il primeasca intremat si in stare integra de sanatate.

Preotul trebuie sa fie informat si sa se informeze la randul lui cu privire la starea medicala a copilului”, este punctul de vedere al Patriarhiei Române, potrivit sursei citate.