Sorin Cîmpeanu, despre vaccinarea cadrelor didactice: Soluția ar putea fi Casa Corpului Didactic din fiecare județ

Autor: Remus Vlad, Redactor
Publicat: 12-02-2021 20:32
Actualizat: 12-02-2021 22:01

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat vineri seară, la B1 TV, că a existat o eroare de comunicare în spațiul public cu privire la prioritizarea cadrelor didactice la vaccinare.

Cîmpeanu a spus că întotdeauna la nivelul Comitetului Național de Coordonare a Activității de Vaccinare s-a încercat să se găsească soluții în acest sens. O soluție ar putea fi aceea a organizării de centre de vaccinare în Casele Corpului Didactic din fiecare județ.

”A fost o eroare de înțelgere, de comunicare. Întotdeauna colonelul Valeriu Gheorghiță a spus că va încerca să găsească soluții. Ieri a spus că va încerca să găsească o soluție, astăzi a spus că se profilează o soluție. Soluția ar putea fi centre mobile de vaccinare, la nivelul învățământului preuniversitar, în fiecare județ, organizat în Casa Corpului Didactic. Sunt spații destinate deja întâlnirilor cadrelor didactice, care sunt adecvate organizării unor centre de vaccinare mobile. Am luat legătura în Inspectorate și am transmis deja inclusiv lista adreselor acestor Case ale Corpului Didactic. Rămâne să vedem și în fiecare centru universitar care va fi universitatea cea mai potrivită pentru organizarea acestor centre mobile de vaccinare”, a spus Sorin Cîmpeanu.

Citește și: Contre dure în Coaliție. Liderii USR-PLUS amenință cu ieșirea de la guvernare. Liberalii nu îi opresc prea tare

”Noi venim cu solicitări și cu propuneri să cooperăm atât cât avem în atribuții, adică locații, apoi o să dăm o situație cu tot personalul din creșe și grădinițe, personalul didactic, didactic auxiliar și nedidactic, iar în învățământul primar, gimnazial și liceal, o să dăm o situație cu numărul cadrelor didactice care vor să se vaccineze în fiecare județ, pentru a putea planifica numărul de doze. Este vorba de cadrele didactice care sunt la interfața directă drirectă de lucru elevul. La fel și în cazul universităților, vom acorda prioritate celor care sunt la interfața directă de lucru cu studentul”, a adăugat Sorin Cîmpeanu.