Twitter continuă ofensiva împotriva conservatorilor: A închis contul unui grup pro-Donald Trump

Autor: Cristi Șelaru, Redactor
Publicat: 13-02-2021 09:13
Actualizat: 13-02-2021 10:32

Twitter a suspendat în mod permanent contul grupului ultraconservator Project Veritas, cunoscut prin susţinerea sa a lui Donald Trump şi loviturilor sale mediatice, din cauza divulgării unor date personale pe reţeaua de socializare, relatează AFP.

”Contul Project Veritas a fost suspendat în mod permanent, din cauza încălcării repetate a regulilor Twitter cu privire la datele personale”, a anunţat gigantul într-un comunicat transmis presei americane, scrie news.ro.

Citește și: Rareș Bogdan: ‘Și-a bătut joc de bieții oameni! Am cerut autorităților islandeze să ia urgent măsuri’

Această organizaţie, specializată în filmări cu camera ascunsă menite să prindă în capcană presa mare, a publicat o înregistrare video în care unul dintre membrii săi intră în casa unuia dintre vicepreşedinţii Facebook, Guy Rosen, însărcinat cu integritatea platformei, pentru a-icere socoteală.

Project Veritas, care a difuzat falsele acuzaţii de fraudă electorală masivă după înfrângerea lui Donald Trump în alegerile prezidenţiale de la 3 noiembrie, avea peste 700.000 de abonaţi pe Twitter, înainte de suspendare.

Citește și: Mihai Tudose, ironic la adresa lui Florin Cîțu: ‘A și deschis șampania, doar-doar pocnitura va abate atenția de la tăierile de care s-a apucat cu râvnă sadică’

Contul fondatorului acestui grup, James O'Keefe, a fost de asemenea închis, timp de câteva ore, din acelaşi motiv, după care a fost redeschis.

În urma asaltului sângeros de la Capitoliu, la 6 ianuarie, Twitter, dar şi alţi giganţi ai reţelelor de socializare, şi-a consolidat efortul împotriva dezinformării şi conţinuturilor incendiare.

Citește și: Sorin Cîmpeanu: ‘18% din școlile din România au cabinet medical. Unde nu e cabinet medical și personal medical, nu au de ce să ajungă teste antigen în școli’

Unii membri ai dreptei ultraconservatoare acuză reţeaua de socializare de cenzură.